Termékek
Menü menu

Az ASP 2.0 egy közigazgatás- és közszolgáltatás-fejlesztéshez kapcsolódó kormányzati operatív program, mely keretében partnereink  az önkormányzati ASP rendszer továbbfejlesztése és kiterjesztése érdekében meghatározott informatikai eszközöket, berendezéseket, rendszereket és adatátviteli hálózatokat szállíthatnak az önkormányzatoknak. Ebben a CHS Hungary Kft. kiemelt segítséget nyújt partnereinek!

A projekt teljes költségvetése 15 milliárd Ft, amelyből a csatlakozásra való felkészülés biztosítására az önkormányzatok számára 8,5 milliárd forint keretösszeg áll rendelkezésre. Az önkormányzatok az ASP szakrendszerek optimális működtetése érdekében eszközbeszerzésre, működésfejlesztésre, belső szabályzataik kialakítására és az adatminőség javítására fordíthatják a támogatást.

A tervek szerint az ASP 2.0 csatlakozások három ütemben történnek meg. Az első ütemben, 2017. január 1-jéig azon önálló hivatalt alkotó önkormányzatok csatlakoznak a gazdálkodási és önkormányzati adó rendszerhez, amelyek 5000 fő alatti települések, illetve azok az önkormányzatok, amelyek közös hivatalt alkotnak és egyik település sem nagyobb, mint 5000 fő és ahol az önkormányzat rendelkezik megfelelő adatátviteli sebességgel.

A második ütemben, 2017. október 1-jéig az önkormányzati adó rendszerhez csatlakozik valamennyi önkormányzat. A harmadik ütemben 2018. január 1-jéig az önkormányzati ASP rendszer valamennyi szakrendszeréhez csatlakozik az összes önkormányzat. 

FIGYELEM! A támogatási kérelmek benyújtására az önkormányzatoknak két szakaszban van/volt lehetőségük: az 1. szakasz 2016. október 15-én lezárult, viszont a 2. szakaszban 2017. február 1–28. között az önkormányzatok még benyújthatják a támogatási kérelmet, így mielőbb érdemes felvenni velük a kapcsolatot!

A kormányzati szinten meghatározott alapkövetelményű eszközök, berendezések, rendszerek és adatátviteli hálózatok megrendelése, beszerzése, telepítése és karbantartása érdekében forduljon hozzánk bizalommal! Bővebb információért és akciós ajánlatunkért keressen minket az asp@chs.hu e-mail címen!